Farmasvis gradi fabriku u Zemunu

Bez autora
May 31 2010

Švajcarska kompanija Farmasvis izgradiće u Zemunu novu fabriku lekova, a vrednost te "grinfild" investicije iznosi 20 miliona evra. Ukupna površina celog kompleksa iznosiće 20.000 metara kvadratnih, a planirano je da samo u proizvodnom delu bude zaposleno 200 novih radnika. Planirano je da radovi na izgradnji te fabrike počnu u poslednjem kvartalu ove godine, a očekuje se da će do kraja 2011. biti instalirana sva potrebna oprema i da će fabrika početi sa radom. Taj objekat će biti izgrađen u industrijskoj zoni Zemun, između starog i novog novosadskog puta. Lokacija je već kupljena, a projekat se nalazi u "poodmakloj fazi". Proizvodni kapacitet te fabrike iznosiv "milijardu jedinica čvrstih formi u realnom miksu proizvoda godišnje".

Farmasvis gradi fabriku u ZemunuŠvajcarska kompanija Farmasvis izgradiće u Zemunu novu fabriku lekova, a vrednost te "grinfild" investicije iznosi 20 miliona evra.

Ukupna površina celog kompleksa iznosiće 20.000 metara kvadratnih, a planirano je da samo u proizvodnom delu bude zaposleno 200 novih radnika.

Planirano je da radovi na izgradnji te fabrike počnu u poslednjem kvartalu ove godine, a očekuje se da će do kraja 2011. biti instalirana sva potrebna oprema i da će fabrika početi sa radom.

Taj objekat će biti izgrađen u industrijskoj zoni Zemun, između starog i novog novosadskog puta, rekao je direktor proizvodnje Farmasvisa u Srbiji Goran Stojanović, dodajući da je lokacija već kupljena, a da se projekat nalazi u "poodmakloj fazi".

On je dodao i da će proizvodni kapacitet te fabrike iznositi "milijardu jedinica čvrstih formi u realnom miksu proizvoda godišnje".

Stojanović je naglasio da Farmasvis zauzima značajno mesto na farmaceutskom tržištu Srbije i da se procenuje da, mada ne postoji jedinstvena metodologija, tržišni udeo te kompanije iznosi od 10 do 12 odsto.

Udeo Farmasvisa na tržištu Srbije zapravo je "najjači" od udela na svim tržištima na kojima kompanija posluje, istakao je on, dodajući da značajniji tržišni udeo imaju i u Sloveniji, Hrvatskoj, baltičkim zemljama i Grčkoj.

On je naglasio i da je ta kompanija, upkos teškim uslovima poslovanja u 2009, prošlu godinu završila uspešno i zabeležila promet od blizu 200 miliona evra na svim tržištima na kojima je prisutna.

Farmasvis je osnovan 2000. godine u Švajcarskoj i trenutno posluje u 19 zemalja, a u Srbiji zapošljavamo oko 300 ljudi, predočio je izvršni direktor i osnivač te kompanije Petr Nemec.

Kompanija se bavi eksluzivnim zastupanjem inovativnih i biotehnoloških farmaceutskih kompanija, odnosno njihovih odabranih proizvoda. Poslovanje obuhvata registraciju, promociju, prodaju, ali i licencnu proizvodnju lekova.

Farmasvis je svoje poslovanje u Srbiji, takodje, započeo 2000. godine, a 2005. je otvorio i fabriku u Beogradu, gde licencno proizvodi više lekova, od kojih su najpoznatiji, „diklofenak duo“, „kardiopirin“, „monopril“, "rapidol" i „mamavit“, a kako je najavljeno, proizvodni asortiman će biti proširen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik